Vriesdrooginstallaties
Vriesdrogen is een eeuwenlange techniek die sinds het begin van de 20e eeuw een standaard bewaringsmethode is voor onder andere voedings- en geneesmiddelen. Lossez Engineering biedt op maat gemaakte vriesdrooginstallaties welke gebruikt kunnen worden voor onder andere voedingsmiddelen als groente, fruit, vlees en vis, maar ook voor farmaceutische doeleinden zoals medicijnen.
Lees hier over wat Lossez Engineering voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van vriesdrooginstallaties
Vriesdrooginstallaties; hoe werkt het?
Bij vriesdrogen wordt een al ingevroren product gedroogd in een vacuüm onder het tripelpunt. Het vacuüm zorgt voor een sublimatieproces, waarbij ijs rechtstreeks in damp wordt omgezet zonder tussenliggende vloeibare fase. We spreken makkelijker gezegd over iets te drogen, door het ijs (wat gevormd wordt bij het invriezen) uit een product te halen middels druk. Dit zorgt voor een optimaal behoud van de voedingsstoffen, vorm en kleur van het product, daarnaast is er nauwelijks kans meer voor het bederven van het product. Het is een zeer veilige en veelgebruikte methode om voedsel of medicatie langer houdbaar te maken.
De voordelen van het vriesdrogen van producten zijn:
✓ De geur, kleur en smaak blijven goed behouden;
✓ Producten hebben een langere houdbaarheid, zelfs bij kamertemperatuur;
✓ Nauwelijks kans op bederf;
✓ Het volume en gewicht van het neemt af;
✓ Zeer vellige methode om voedsel of medicatie langer houdbaar te maken.
Vriesdroogspecialisten
Naast het fabriceren van vriesdrooginstallaties, heeft Lossez Engineering 24/7 ervaren vriesdroogspecialisten voor u klaar staan om uw vriesdroger te voorzien van service en onderhoud. Zo bent u gegarandeerd van een optimaal en efficiënt gebruik en gaat u vriesdroger nog jarenlang mee! Wilt u meer weten over alle mogelijkheden betreft onze vriesdrooginstallaties? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.
Vriesdrogen is een eeuwenlange techniek die sinds het begin van de 20e eeuw een standaard bewaringsmethode is voor onder andere voedings- en geneesmiddelen. Lossez Engineering biedt op maat gemaakte vriesdrooginstallaties welke gebruikt kunnen worden voor onder andere voedingsmiddelen als groente, fruit, vlees en vis, maar ook voor farmaceutische doeleinden zoals medicijnen.
Lees hier over wat Lossez Engineering voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van vriesdrooginstallaties
Vriesdrooginstallaties; hoe werkt het?
Bij vriesdrogen wordt een al ingevroren product gedroogd in een vacuüm onder het tripelpunt. Het vacuüm zorgt voor een sublimatieproces, waarbij ijs rechtstreeks in damp wordt omgezet zonder tussenliggende vloeibare fase. We spreken makkelijker gezegd over iets te drogen, door het ijs (wat gevormd wordt bij het invriezen) uit een product te halen middels druk. Dit zorgt voor een optimaal behoud van de voedingsstoffen, vorm en kleur van het product, daarnaast is er nauwelijks kans meer voor het bederven van het product. Het is een zeer veilige en veelgebruikte methode om voedsel of medicatie langer houdbaar te maken.
De voordelen van het vriesdrogen van producten zijn:
✓ De geur, kleur en smaak blijven goed behouden;
✓ Producten hebben een langere houdbaarheid, zelfs bij kamertemperatuur;
✓ Nauwelijks kans op bederf;
✓ Het volume en gewicht van het neemt af;
✓ Zeer vellige methode om voedsel of medicatie langer houdbaar te maken.
Vriesdroogspecialisten
Naast het fabriceren van vriesdrooginstallaties, heeft Lossez Engineering 24/7 ervaren vriesdroogspecialisten voor u klaar staan om uw vriesdroger te voorzien van service en onderhoud. Zo bent u gegarandeerd van een optimaal en efficiënt gebruik en gaat u vriesdroger nog jarenlang mee! Wilt u meer weten over alle mogelijkheden betreft onze vriesdrooginstallaties? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.